Upplagsplats Hässleholm

En tur i vänners lag till en plats en bra bit utanför Hässleholm. Tänker inte ange plats pga objektets orördhet.

Objektet är en upplagsplast. Det är en ca 70 meter djup tunnel in i berget, in i tunneln löper järnvägsräls som tidigare var kopplat till södra stambanan. I tunneln förvarade man reservomformare för tågtrafiken, dessa var monterade på järnvägsvagn, redo att köras ut vid nödfall. Omfprmarna användes både civilt och i beredskapen. Längst in i tunneln finns ett ventilationschakt på ca 5-8 meter i diameter som matan med fyra stora radialfäktar.

Vi anländer vid grindarna, och möts av denna skylt som jag på grund av dålig syn varken kunde se bilderna eller läsa texten på.Från grinden syns knappt den gigantiska inkörseln tack vare stormfällda träd, men när man tagit sig förbi tornar porten upp sig!Porten betår till största del av sten innanför galler, vad detta nu fyller för funktion.Vatten rann längs väggarna och tack vare minusgraderna blev det en del häftiga istappar.Öppna kopplings- och proppskåp fanns det lika många som istappar!Tiotals eller nästan hundratals glödlampor låg överallt i tunneln. Osram verkade vara den genomgående leverantören!Elmotorer till ventilationen låg mer eller mindra utspridda i hela byggetÅratal av stillestånd och fukt får färgen på de kraftiga fläktarna att släppa i vackra mönsterUpp i ventilationsschaktet bär det.10 meter stege, sen en avsats. 15 meter stege till, en ny avsats. En sista stege på några meter och sen en plåtdörr. Bilden tagen utifrån.Promenad till en liten stuga, där den finaste av alla finns!Detta får avrunda dagens runda!

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Ser väldigt intressant ut. Skulle vara intresserad av att veta var detta ligger mer exakt. Du får gärna skicka gps koordinater till min mail om du vill. svardtobias(@)gmail.com

2010-02-09 @ 00:16:53
Postat av: martin

tjena detta ställe har jag letat efter 2 gånger nu undrar om du vill avslöja närmare vart det ligger?

så får du gärna maila mig

2012-10-19 @ 20:30:39
Postat av: yatzyman

Jag har varit där.
Du kan ringa mig så ska jag visa var det ligger.
Ska dit snart igen.

2013-08-01 @ 01:33:17
Postat av: yatzyman

Jag har varit där.
Ska dit snart igen.
Ring mig så ska jag visa var det är.

2013-08-01 @ 01:45:29
Postat av: yatzyman

Jag har varit där.
Vill du veta var det är så är det bara att ringa
Så visar jag dig.

2013-08-01 @ 13:09:07
Postat av: Christian

Har även jag sökt förgäves efter uppslagsplatsen. Har letat mig fördärvad och efter åtta timmar och 10 liter bensin så kändes det rätt surt att få åka hem tomhänt :( Skulle vara underbart om du kunde maila koordinater eller någon sorts beskrivning på var det ligger.

Med vänliga hälsningar,
Christian.

2013-09-17 @ 20:59:52
Postat av: Hampus

Hej! Har letat mig fördärvad efter denna uppslagsplatsen utan framgång.
Älskar att utforska nya platser och det hade varit underbart ifall du skulle vilja delge någon form av vägbeskrivning.

Mvh,
Hampus

2014-05-10 @ 16:08:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0